Honlap
Óvoda fejlesztése Tomajmonostorán, TOP_PLUSZ-3.3.1-21-JN1-2022-00003 PDF Nyomtat Email
Írta: Csőke Attila   
2024 február 07., szerda 13:06

 

 

Bővül a Csillagszem Óvoda


Kedvezményezett neve: Tomajmonostora Községi Önkormányzat
Projekt címe: Óvoda fejlesztése Tomajmonostorán
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-JN1-2022-00003
Szerződött támogatás összege: 147 968 770 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.06.30.

Projekt tartalmának bemutatása:
Tomajmonostora Önkormányzata a Csillagszem Óvoda átalakítását és bővítését tervezi a szükséges tágasabb csoportszobák és hiányzó szolgáltatások, úgy, mint fejlesztő szoba és tornaszoba kialakítása miatt.

Az óvoda a Széchenyi utca 64. szám, 473/1 hrsz. alatt található, melynek bővítéséhez a szomszédos telek (hrsz 472) megvásárlása szükséges.

A tervek szerint jelentős belső átalakítás várható a meglévő épületben, ahol jelenleg is 3 db csoportszoba található. A tervezett bővítményben 2 db nagyobb méretű csoportszoba lesz öltözővel és mosdóval, mely megfelel a jogszabályi előírásoknak és alkalmassá válik a gyermekek kényelmes és biztonságos elhelyezésére. A beruházással létrehozott bővítménybe a meglévő épületből 2 átköltöző csoport kerül. A meglévő épületrészben néhány helyiség átrendezése szükséges az új szolgáltatások kialakítása miatt, és 1 csoportszoba marad a jelenlegi helyén, csak nagyobb méretű lesz. A beruházás során a vizesblokkok átalakítása is megtörténik, nagyobb, kényelmesebb öltöző kerül kialakításra. A tárolási nehézségek is megoldódnak, a tornaszobához külön szertár is kapcsolódni fog az előírásoknak megfelelően. Az átalakítással érintett régi épületegységben még egy új fejlesztőszoba létesül és egy nevelői szoba kerül kialakításra.

Az épület jelenleg nem akadálymentesített. A bővítmény építése miatt szükséges a meglévő parkolóhelyek és akadálymentes parkoló felülvizsgálata (megnövekedett méret miatt) illetve az előírásoknak megfelelően egy akadálymentes mosdó is kialakításra kerül.

A bővítmény létrehozásával és az új funkciók kialakításával optimálisan megteremtődik az intézmény hosszútávú fenntartható és biztonságos üzemeltetése.

A beruházás a TOP_PLUSZ-3.3.1.-21 kódszámú – „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű felhívás keretében a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Utoljára frissítve 2024 február 07., szerda 13:10
 
Copyright © 2024 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu