Útépítés PDF Nyomtat Email
2010 szeptember 16., csütörtök 00:00
Cikk tartalomjegyzék
Útépítés
pagebreak
Összes oldal

Európai Uniós támogatásból három belterületi gyűjtőút fejlesztése valósult meg Tomajmonostorán

 

Tomajmonostora Község Önkormányzata az idei évben sikeres pályázatával több mint 46 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a település 3 belterületi gyűjtőútjának fejlesztésére. 

Az Észak-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett „Önkormányzati utak fejlesztése a komplex programmal kezelendő LHH kistérségekben” (ÉAOP-2009-3.1.2/B) című pályázati konstrukció célja a településközpontok tehermentesítését szolgáló, a településrészek közötti közvetlen közúti közlekedési kapcsolatok fejlesztése, a jelentős gazdasági súllyal rendelkező területek és a turisztikai célterületek megközelíthetőségének javítása. 

A fejlesztés keretében a megye egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében elhelyezkedő Tomajmonostora településen a Petőfi, Vöröshadsereg és Dózsa György utak burkolatépítési munkáinak elvégzésére került sor, összességében 1624 m hosszon. 

A Vöröshadsereg és a Petőfi út kiépítése kiemelten fontos, mert településrészeket kötnek össze. A Vöröshadsereg út fejlesztése a település olyan elszigetelt lakóingatlanjait, valamint egy lakott tanyát is érinti, melyekre még járda sem vezet. A három érintett útszakasz korábban földút, illetve kőzúzalékkal szórt út volt, ezáltal a közlekedés, legfőképpen a kedvezőtlen, csapadékos időjárási viszonyok között balesetveszélyes volt, gyalogosan, személygépkocsival és kerékpárral egyaránt. A szemétszállító jármű, a rendőrség, a polgárőrség, tűzoltóság, háziorvos, védőnő és a mentőautó is gyakran nehézkesen tudta megközelíteni az érintett útszakaszokon található ingatlanokat, amely különösen nagy problémát jelentett, mivel az itt élő időskorúak száma magas. 

A projekt építési munkáinak elvégzéséhez kapcsolódóan a kivitelező kiválasztására az önkormányzat közbeszerzési eljárást folytatott le, mely eredményesen zárult, és 2010. július 6-án került sor a vállalkozási szerződés aláírására a Duna Aszfalt Kft.-vel. 

Az építési munkákkal a kivitelező a vállalt határidőre elkészült, a műszaki átadás-átvételre 2010.08.23-án megtörtént. 

A projekt megvalósulásáról valamint eredményeiről Tomajmonostora Község Önkormányzata ünnepélyes záró rendezvényen számolt be 2010. szeptember 12-én. 

A beruházásnak köszönhetően javult a lakosság – többségében hátrányos helyzetű – lakosság hozzáférése a település és a kistérség által nyújtott közszolgáltatásokhoz, képzési és munkavállalási lehetőségekhez. A projekt közvetett céljaként javult a településkép, a fejlesztéssel érintett utcákban élők életminősége, ezáltal csökkent a hátrányos helyzetű településrészek leszakadása, szegregációja, valamint növekedett a település népességmegtartó ereje is. 

A projekt általános adatai:
A projekt címe:                       Belterületi gyűjtőút-hálózat fejlesztése Tomajmonostorán
Kedvezményezett:                  Tomajmonostora Község Önkormányzata
Megítélt támogatás:                46.170.282.-Ft
Közreműködő szervezet:        ÉARFÜ Nonprofit Kft. 

Bővebb információ:
Név/cím: Fazekas Szabolcs polgármester, 5324 Tomajmonostora, Széchenyi út 63.
Telefon/fax: 59/356-301; 59/356-445
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet  

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.   

 

 



Utoljára frissítve 2014 május 26., hétfő 11:41
 
Copyright © 2024 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu