Bölcsődei férőhelyek létesítése Tomajmonostorán PDF Nyomtat Email
Írta: Csőke Attila   
2020 november 03., kedd 13:32

TOMAJMONOSTORÁN HAMAROSAN BEINDUL A BÖLCSŐDEI ELLÁTÁS IS

Kedvezményezett neve: Tomajmonostora Községi Önkormányzat

Projekt címe: Bölcsődei férőhelyek létesítése Tomajmonostorán

Szerződött támogatás összege: 170.421.546 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

 

Tomajmonostora Községi Önkormányzat a Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 170,42 millió Ft európai uniós támogatást nyert el bölcsőde kialakítására.

 

A településen megjelenő fokozott igények kielégítésének az érdekében Tomajmonostora Községi Önkormányzat egy mini bölcsődei funkciók ellátását szolgáló intézmény létrehozását tervezi. Jelenleg nem található egyetlen bölcsőde sem a községben. A Kedvezményezett Önkormányzat ezen probléma megoldásaként egy jelenleg kihasználatlan – ifjúsági szálláshelyként működő – épületet kíván a pályázat keretein belül a jogszabályoknak megfelelően átalakítani, ahol a bölcsődei ellátást biztosítani tudja a településen élők számára. A jelenlegi épület nem alkalmas bölcsődei funkciók ellátására, így a beruházás során szükséges az épület átalakítása, ezáltal a bölcsődei ellátást biztosító helyiségek kialakítása.

 

Az ingatlankiváltás során a Tomajmonostora, Széchenyi utca 61/b. szám alatt található ingatlanon egy 8 fős bölcsődés korú kisgyermek elhelyezését lehetővé tévő mini bölcsődei intézmény kerül kialakításra. A beruházást követően egy a jogszabályoknak megfelelő, magas színvonalú gondozói-nevelői munka ellátására alkalmas épület várja a lakosságot. A projekt keretén belül a bölcsőde alapvető, biztonságos és zavartalan működéséhez szükséges eszközök beszerzésre kerülnek. Az átalakítás következtében 1 csoportszoba kerül kialakításra a hozzá tartozó kisegítő funkciókkal. A megvalósítás során az épület közösségi funkcióit ellátó tereiben és a helységeiben komplex akadálymentesítés valósul meg. A beruházás során az energiahatékonysági szempontok egyaránt érvényesülnek. Az új építésű ingatlan tetejére napelemek kerülnek telepítésre.

 

Az ingatlankiváltás lehetőséget nyújt az önkormányzat részére a már régóta kihasználatlanul álló épület újbóli gazdaságos üzemeltetéssel történő hasznosítására, továbbá biztosítani tudja a településen jelentkező bölcsődei ellátást igénylő szülők igényeinek kielégítését. Ennek köszönhetően csökken az elvándorlás mértéke, valamint a fejlesztés eredményeként hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához.

 

A projekt tervezése és megvalósítása során is szoros az együttműködés a Magyar Bölcsődék Egyesületével.

Projekt tervezett befejezése: 2022.09.30.

Projektazonosító száma: TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00031

 

Utoljára frissítve 2023 szeptember 13., szerda 06:39
 
Copyright © 2024 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu